COMPLEX REZIDENTIAL SI COMERCIAL

LOCATIE

Oradea,

Romania

PROGRAM

Rezidential

AN PROIECT

2017 - In curs

    Ansamblul propus in centrul vechi al orasului Oradea, pe un teren de aproximativ 9 600 mp este un concept de complex rezidential, avand ca functiuni conexe : spatii comerciale si birouri la parter, cu deschidere catre o zona intens traversata (intersectia Strada Sucevei cu Bulevardul Dimitrie Cantemir), si o parcare supraterana (parter si etajul 1) , puternic ventilata.

    Asezarea pe parcela precum si volumetria au fost conditionate de pastrarea anumitor retrageri fata de regimul de inaltime scazut al cladirilor rezidentiale invecinate , precum si de orientarea cardinala.

    Astfel, compozitia volumetrica este formata din intersectii de prisme de inaltimi diferite , cu un accent vertical situat in mijlocul terenului ( corpul de 15 etaje) si un corp in consola pentru a marca intrarea principala . Compozitia este sustinuta pe un soclu (p+1) in care , la parter se afla spatiile pentru comert si birouri, iar la etaj, parcarea supraterana.

    Tratarea fatadelor este motivata de modul de orientare in functie de punctele cardinale. Astfel s-au folosit parasolare opace turcoise, precum si parasolare semiopace , din tabla perforata, care stilizeaza motivele traditionale bihorene. Acestea sunt montate intercalat pe inaltimea cladirii , pentru a dinamiza fatada.

CONTACT INFO

 

+40 720 012 856

office@acondesignpm.com

www.acondesignpm.com

  • White Facebook Icon